Werkwijze


Klassiek stofferen

Wanneer u overweegt uw dierbare stoel of bank te laten herstofferen, verwacht u vakmanschap. Wij weten dat het verantwoord herstofferen van antiek zitmeubilair niet alleen technische vakkennis vereist; het vergt ook kennis van meubelstijlen. Stoffeermethoden zijn onderhevig aan het, in de desbetreffende periode, heersende tijdsbeeld. In elk tijdperk zien we voorkeur voor materialen, dessins en kleuren wanneer het om de bekleding gaat. Voor welke bekleding u ook kiest, bij ons vindt u een uitgebreide collectie meubelstoffen. Van velen zijn de ontwerpen terug te voeren tot ver in de geschiedenis. Respect voor ons cultureel erfgoed heeft er toe geleid dat wij kennis van meubelstijlen, stoffeermethoden en stijlstoffen tot specialisme binnen ons bedrijf gemaakt hebben. Wij adviseren u graag.


Modern stofferen

Meubelstoffeerderij Kwarten gaat mee met de tijd en wil graag in beweging blijven. Naast onze kennis en ervaring in de klassieke stoffering hebben wij moderne materialen en technieken in huis om deze vervolgens met de nodige vakbekwaamheid te kunnen verwerken. Onze collectie stoffen en leer worden dan ook regelmatig aangevuld en vernieuwd. Daarnaast worden de modernste afwerktechnieken gebruikt om tot een optimaal, comfortabel resultaat te komen. Meubelen uit de twintiger of zestiger jaren of juist hedendaags….. al uw stijlmeubelen zijn bij ons in vertrouwde handen.


Reparaties

Wij lijmen ook los zittende stoelen en tafels, tevens vernieuwen wij ook u singelbanden, verenpakketten en spiralen. Opvullen van kussens naar de juiste dikte. Tevens andere werkzaamheden in overleg.


Reinigen van kleden en tapijten

Meubelstoffeerderij Kwarten verzorgt uw tapijt met alle aandacht. Er zijn veel verschillende soorten tapijten die elk een bepaalde reinigingswijze nodig hebben. Wij zijn gespecialiseerd in alle soorten tapijten. Vanwege de grote verscheidenheid in tapijtsoorten, wordt onze reinigingsmethode aan uw tapijt aangepast. Daarnaast hechten wij grote waarde om het juiste reinigingsmiddel te gebruiken wat uw tapijt nodig heeft. Op deze wijze verrichten wij de reiniging op een zeer gespecialiseerde wijze.


Rieten stoel

Webbing vlechtwerk ook wel Gaatjesmat genaamd wordt geheel handmatig gemaakt. Het stoelenvlechten op deze manier maakt gebruik van dunne strookjes rotan die door bestaande gaatjes in het stoelframe gevlochten worden. De afstand van de gaatjes onderling maakt de maat van de gaatjes in het vlechtwerk zelf. Stoelen matten met deze techniek is voornamelijk handwerk.


Biezen stoel

Stoelenmatten (stoelvlechten) is het in gelijke dikte en strak aandraaien van de biezen tot een gelijkmatig koord waarmee een strak vlechtwerk wordt gemaakt. Selectie van goede biezen en vakkundige handen maken het Hollandse stoelenvlechten tot een Kunst. De meest gebruikte biezen zijn de zoet water of de zout water bies. Beide soorten groeien meestal in de rivier delta, waarvan die in Nederland inmiddels tot beschermt natuurgebied behoren. De Nederlandse bies is derhalve schaarser en kostbaarder.


Papercord

Papercord is een van oorsprong Deense vinding die het eerst werd toegepast op meubelen. In de jaren ’60 door de bekende Deens Design meubelontwerpers. Papercord is gemaakt van grijs/beige papier. Stroken papier die tot een gelijkmatig koord worden gedraaid.


Bootstoelen bekleden

Wij zijn gespecialiseerd in het opnieuw bekleden van bootkussens die schade hebben opgelopen of versleten zijn, hierbij maken wij gebruik van UV werende en waterafstotende materialen. We kunnen uw bootkussens naar persoonlijke wens en eigen stijl stofferen.


Caravan / Camper

Is uw caravan of camper nog in prima conditie, maar zijn de kussens versleten of is de bekleding niet meer van deze tijd? Stoffeerderij Kwarten heeft een ruime collectie stoffen. Wij maken allerlei soorten op maat gemaakte kussens voor campers en caravans, zowel qua bekleding als vulling.